Ти решаваш! Стани част от историята.

Казват, че противоположностите се привличат. Клише. И като всяко клише и в това има доза истина. Илия обича да си стои вкъщи, да гледа филми, футболни мачове, да си почива на дивана или пред компютъра. Аз пък обожавам да съм в движение, да почивам спортувайки, разхождайки се, танцувайки… Общо взето, правейки всичко различно от стоене на едно място. 🤷‍♀️

Обаче има едно нещо, което и двамата обичаме наистина много: да прекарваме време един с друг. И макар в началото да имахме коренно различни интереси, неусетно, те сякаш се преплетоха. Преди да познавам Илия, никога не се бях заглеждала във футболен мач за повече от минута-две. А сега не само, че гледам с интерес всеки мач на Ливърпул, но дори ги записвам предварително в планера си. А да, също така следвам всички играчи из социалните мрежи! 😄 Колкото до Илия… Той никога не си е падал по италианската музика. Но сега е такъв фен на Il Volo, че даже си пее “Grande Amore” под душа.🎤🥰

Да, наистина обичаме да прекарваме време заедно! И се стараем да отделяме достатъчно внимание на интересите и хобитата на всеки от нас. И разбира се, да разнообразяваме възможно най-често. Преди няколко седмици вкъщи пристигна един невероятен подарък: българска историческа книга-игра. Илия обича историята. Аз обичам книгите. И разбира се, още в първата вечер, в която имахме свободно време, грабнахме книгата и започнахме да играем. 

Млада двойка, момиче и момче, сгушени на дивана, четат българска историчека книга-игра на име "Асверг. Из хрониките за кан Крум." Той е облечен в сив пантелон, бяла тениска и карирана риза, а тя носи черен клин, бежов пуловер, червено червило и усмивка.

Книгата е от поредицата “Българи” и се казва
“Асверг. Из хрониките за кан Крум”

Сюжетът се опира на реални събития и в него присъстват важни моменти от българската история. Но, като щипката сол във вкусните гозби, присъстват също елементи на художествена измислица. Историческата достоверност не е най-важното за създателите – все пак книгата има за цел не само да образова, но и да забалява. Приоритет за създателите ѝ е да успеят чрез нея да събудят интереса към славната българска история! 

В това начинание им помагат именно измислените персонажи. Такъв е и главният герой – Асверг – който е част от войската на кан Крум. ⚔️ И който ти дава шанса да се пренесеш в света на Първото българско царство и не просто да наблюдаваш всичко от първия ред, но и да бъдеш онзи, който взема важните решения и променя хода на събитията. 

Основната идея на книгата е, не просто да бъдеш страничен наблюдател на историята, а ти да си този, който я пише. Ти си Асверг. Ти си неговият вътрешен глас, който му нашепва какво решение да вземе. Ти решаваш съдбата му. От теб зависи какво ще научи, колко и как ще живее, какво ще изгуби, къде ще сбърка, ще повтори ли грешката си, колко точно ще помъдрее. Поуката, която авторът вплита в историята е, че “не е важно дали ще останеш жив в края на книгата, а как точно си живял”. 

Смело мога да кажа, че целта на книгата е постигната! На 100%. Едновременно си и читател, и автор. Това не е просто историята на Асверг. Това е твоята история! 🌟
Млада двойка, момиче и момче, сгушени на дивана, четат българска историческа книга-игра на име "Асверг. Из хрониките за кан Крум." Момичето лежи в краката на момчето. Той е облечен в сив пантелон, бяла тениска и карирана риза, а тя носи черен клин, бежов пуловер.

Ако решиш да играеш с любим човек (или любими хора), можете да вземате колективно решение (с гласуване например) и така заедно да решавате какъв ще бъде ходът на историята. Или може всеки да прави своя собствен избор и да наблюдавате едновременно пътищата, по които всеки един от участниците преминава. Ако изберете  да играете по този начин, има един минус – играта ще ви отнеме доста време. Обаче, това е и един страхотен повод да си организирате повече от една срещи за игра с кафе, чай или вино! 🥂 И ето как минусът се превръща в плюс! 

Може също да се уговорите с колеги или приятели всеки да чете и играе сам, а после да си правите срещи, на които (докато пиете кафе, чай или вино 🙂 ) да си споделяте кой през какво е преминал и какво е научил. Книгата ви дава много възможности.

А ако решите да я изграете отново – дори един различен избор е достатъчен, за да промени изцяло хода на историята! 

Част от книгата е и “Дневникът” на Асверг, който ще откриете в края ѝ като отделни страници. Идеята тези страници да бъдат отделно е повече от страхотна! Така можете да направите колкото копия са ви необходими, за да играете играта с приятели, близки или, защо не, да я изиграете сам повече от веднъж! Друг готин вариант е да ги свалите от тук и да си ги разпечатате (или да ги отворите на таблет/смартфон, както направихме ние, и с подходящ химикал за даденото устройство да пишете директно върху тях). 

Книгата-игра “Асверг. Из хрониките за кан Крум” е полезна, забавна и интересна. Определено я препоръчвам с две ръце! 🙌 Идеална е и като един различен и оригинален подарък за любим човек, приятел или познат. Подходяща е както за любители на историята, така и за хора, които си падат по игрите, логическото мислене и харесват да пробват нови неща. 

Ако вече сте се насладили на преживяването “Асверг. Из хрониките за кан Крум”, споделете ми в коментарите вашето мнение. ❤️ А ако не сте – сега е идеалният момент! По повод най-българския празник 3 март, имат страхотни предложения! Посетете сайта им, или ги последвайте в социалните мрежи, за да разберете повече!

Пожелавам ви приятно пътуване из славната българска история! Бъдете вдъхновени и вдъхновяващи! 

– Ро ♡

Българска историческа книга-игра на име "Асверг. Из хрониките за кан Крум". До нея има кафе, станици от книгата, златист молив и черни диоптрични очила.

You Might Also Like

Leave a Reply